Švedska 1500m trkačica Abeba Aregawi suspendirana je nakon pozitivnog testiranja na droge

Bivši svjetski prvak 1500 m Abeba Aregawi testiran je pozitivan za zabranjenu tvar. Novost je potvrdio i upravno tijelo sporta, IAAF i švedska atletska federacija, koja je rekla da se 25-godišnjak povukao iz natjecanja nakon testiranja urina izvan natjecanja, za koju se vjeruje da je u siječnju u Addis Adabi. Glasnogovornik IAAF-a izjavio je: “Nakon obavijesti o nalazu laboratorija, sportaš je dobrovoljno povukao konkurenciju dok se ne dovrši ispitivanje nalaza laboratorija.U međuvremenu, sportaš je zatražio analizu uzorka B koji će se provesti ubrzo.

“IAAF i švedska atletska federacija neće komentirati sve do završetka postupka upravljanja rezultatima.”

Glasine su se nekoliko tjedana vrtjelo oko športa kako su Etiopljani rođeni Aregawi, koji se ovog Bet365 bonusa je 100% natječu za Švedsku od 2012. godine, pozitivno testirali. Međutim, neuobičajeno je da se test koji nije uspio pokazati prije nego što se B uzorak provede. Aregawi, koji je također vladajući svjetski prvak u dvorani od 1500 milijuna dolara i srebrni medaljon europskog prvenstva, trebao bi se suočiti s Svjetski rekorder Genzebe Dibaba u velikoj anticipiranoj utrci preko jedne milje u Stockholmu 17. veljače, ali je izvukao pozivajući se na ozljede leđa.Wada upozorava Keniju da se pridržava svojih pravila o borbi protiv dopinga ili da zabrani olimpijsku zabranu. Pročitajte više Postoje također jake indikacije da su Aregawi jedan od brojnih etiopskih,

Švedska novina Aftonbladet, koja je slomila priču Aregawi, citira švedski general atletika, Stefan Ollson, koji je rekao: “Mi smo Potpuno suprotstavljen svim oblicima varanja, dopinga i nezakonitih sredstava. Imamo nultu toleranciju, a to je posve neprihvatljivo. “Aregawi je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu 2013. u Moskvi, kada je vodila 4: 02.67 kako bi osvojila konačni rezultat od 1500m – utrku u kojoj britanska Hannah England Završio četvrti.Šest je na svjetskim prvenstvima u Pekingu prošlog kolovoza. Novost dolazi samo nekoliko dana nakon što je švedski dnevnik Sports Expressen otkrio da su Aregawi uhvaćeni u oluji zbog neplaćenih poreza nakon što je govorio švedskim vlastima koje nikad nije živjela U zemlji i tako nije bio odgovoran za porez. Navodeći dokumentirane dokaze od poreznih vlasti, rad je rekao da je Aregawi priznao da nikad minimalna vrijednost Bet365 depozita nije živjela u Švedskoj i da je dostavila lažne podatke Kada je podnijela zahtjev za švedsko državljanstvo.Aregawi je naređen za plaćanje 11.112 švedskih kruna (£ 932) u stražnjim porezima. Prije dvije godine Aregawi se također morao braniti od optužbi da je namjerno ušla u ” sham ” brak sa švedskim mužem Henokom Weldegebrielom, Koji se ranije razvela, kako bi dobio državljanstvo.